2011. február 25., péntek

Földsugárzás = sugárzó Föld?


A sugárzás az energia egyik formája, amely az atomok által kibocsátott elektromágneses hullámok alakjában jelenik meg és ugyanúgy, mint a hanghullám, minden irányba terjed. Minden ami minket körülvesz, sugárzik, sõt mi magunk is bocsátunk ki sugarakat. "Az ember mindig sugárözönben élt, és él ma is. Ez döntõen abból adódik, hogy a kozmoszból megszámlálhatatlan mennyiségben és formában éri a Földet sugárzó energia. Ezeknek az energiáknak természetesen távozniuk kell (némi veszteséggel) a Földrõl, különben túltöltõdés következtében már régen felrobbant volna. Ez azért nem következett be, mert a szabályosnak mondható rácsrendszereken (Hartmann, Curry, Szt.György, Ley) keresztül visszaadja a Föld ezt a sugárzó energiát az univerzumnak." - írja Weiszhaár Sándor, a Magyar Országos Radiesztéziai Egyesület elnöke az Elixír egyik tavalyi számában.
    A népnyelv minden Földbõl érkezõ sugarat földsugárzásnak nevez. A radioaktív sugárzással szemben a földsugárzást sem talajvíz sem nyitott vizek terjedésében nem akadályozzák és a sugárzás fölöttük éppen úgy megállapítható, mint a száraz talaj fölött. A sugárzási sávok felett megváltozik a Föld mágneses mezeje, nõ az anyagok elektromos vezetõképessége. Egy fajta elmélet szerint a földsugárzás káros hatása azon alapszik, hogy a sejtfal egyik oldala negatív, a másik oldala pedig pozitív töltésû. Ez a polaritás különbség elõsegíti a sejt belseje, a vér és a nyirok közötti anyagcserét, és a földsugárzások ezeket a természetes polaritásokat zavarják meg. A földsugárzásokat - az egyik legegyszerûbb csoportosítás szerint - két részre bonthatjuk:

    1. Szabályos alakban megjelenõ sugárzások pl: Hartmann, Curry sugárzás
    2. Szabálytalan alakban megjelenõ sugárzások pl. vízérsugárzás.

Hartmann sugárzás


    A természetes eredetû földsugárzások egyik legismertebb fajtája a Hartmann sugárzás, amelyet Hartmann hálónak is szokás nevezni.
A földgolyót észak-déli és kelet-nyugati erõvonalak futják körül ugyanúgy, mint a térképeken a hosszúsági és szélességi körök, csak jóval sûrûbben. E rendszert egymástól függetlenül két magyar ember is felfedezte. Dr. Hernádi Mihály ezt a rácsszerûen elhelyezkedõ sugárzási rendszert a vízerek feletti sugárzásnak vélte, és Csalány Ferenc volt az, aki a rácsok mibenlétét elõször a világon felismerte. Dr. Ernst Hartmann professzor is rájött erre a periodikusan ismétlõdõ hálós szerkezetû sugárzásra, s mivel 1956-ban õ szabadalmaztatta, így róla nevezték el.
    A Hartmann háló tehát egy É-D és K-Ny irányú rácsrendszer, amelyben a sávok 2-2,5 méter távolságra helyezkednek el egymástól. Az ingerzónák szélessége pedig kb. 30 centimé-ter. A Hartmann háló sûrûségénél fogva mindenütt jelen van és ezért természetesen az élõ szervezetnek szüksége is van erre a sugárzásra. A probléma akkor kezdõdik, amikor a Hartmann sáv egy már legyengült szervezetet érint hosszabb idõn keresztül. Felmerülhet a kérdés, hogy mit értünk legyengült szervezet alatt ? Ha egy kicsit belegondolunk mindennapjainkba, akkor azt hiszem könnyen beláthatjuk azt a tényt, hogy életmódunk rendkívül megvi-seli szervezetünket. Gondolok itt a mindannyiunkra jellemzõ stresszre, az egészségtelen táplálkozásra, a környezeti szennyezõdésekre(kipufogógázok, ételszínezékek, tartósító szerek, kozmetikai cikkek, mosószerek stb.), és az egyre növekvõ elektroszmogra, "hullámkáoszra", amelyben élünk. Ilyen feltételek mellett nem csoda, ha szervezetünket - tartalékait is felélve - megviselik az ingerzónák.
    A Hartmann sáv a gyulladásos megbetegedések elõfordulásának valószínûségét növeli azokon a testrészeken, szerveken, amelyeket érint. Ha fejen megy keresztül, akkor az gyakori fejfájásokat okozhat, ideges lehet tõle az ember, egy idõ után látás- és halláskárosodást okozhat. Ha szív- és tüdõtájékon megy keresztül, akkor szívritmus panaszok, tüdõvel kapcsolatos problémák jelentkezhetnek stb. Egyszerûbb tünetek már 2-3 évi ugyanazon helyen történõ alvás esetén felléphetnek és komolyabb megbetegedések a tapasztalatok szerint 7-10 év után alakulnak ki.
A Hartmann keresztezõdések hatásai sokkal erõsebbek, mint a Hartmann vonalaké, hiszen a folyamatosan forgó térörvény akadályozza a csakrák (a szervezet fõ energia belépési helyei) mûködését. Ha a térörvény forgási iránya megegyezik a csakra forgási irányával, akkor túlpörgetheti azt, ellenkezõ esetben pedig gátolja mûködésében. Mindkét esetben a szervezet energia háztartásában szabályozási problémákat okozhat, éppen ezért a Hartmann kereszt egészségkárosító hatása sokkal hamarább jelentkezik, mint az ingersávé.
    Azt azonban le kell szögezni: a földsugárzások önmagukban soha nem okoznak betegséget ! A betegség kialakulásához mindig több tényezõ együttes hatásának kell jelen lennie. Ezek közé soroljuk a földsugárzásokat is. Az már viszont az élet fintora, hogy egészségünkre káros, rohanó életmódunk miatt egyre gyakrabban okoz egy egyszerû Hartmann sáv is valamilyen betegséget.

Curry sugárzás


    A másik mindenütt jelenlévõ szabályos sugárzás a Curry sugárzás. Ennél a sávok 45  fokos szöget zárnak be az elõbb említett Hartmann hálóra, vagyis átlósan metszik azt. A Curry sugárzás a poláris mezõzónák találkozási helyénél jön létre, szabályos négyzetháló struktúrát alkotva, melyek felváltva pozitív vagy negatív polaritásúak. Szabad térben, ahol nincs semmilyen zavaró hatás, a Curry rács mérete általában 3,5 méter x 3,5 méter. A sávok szélessége kb. 50 centiméter. A Curry pontok, amelyek a Curry sávok keresztezõdései, szintén rendelkeznek perdülettel, és ez ugyanolyan veszélyes lehet, mint a Hartmann kereszt.
    A Curry sugárzás frekvenciája más mint a Hartmann sugárzásé, éppen ezért mások az élettani hatásai is. A Curry sáv csak nagyon ritkán, érzékeny embereknél okoz az egészségben káros tüneteket, viszont a csomópont térörvénye és frekvenciája az idegrendszerre hat. Éppen ezért kerülendõ a felsõ testen a Curry csomópont, különösen a gerincen, mert az idegrendszert kifá-rasztja és utána valamilyen idegi alapon álló probléma, betegség léphet fel.    

A cikk folytatásában a vízérsugárzások rendszerével és élettani hatásaival foglalkozunk.

Bővebb információ: www.metamorfozis.eu vagy www.grafokontroll.hu oldalakon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése