2011. április 7., csütörtök

Építészet és radiesztézia


A geopatikus sugárzások Földünk keletkezése óta léteznek, beépülnek génjeinkbe. Ha szervezetünket megfosztanánk ezektől az ingerektől, feltehetően beláthatatlan következményekkel járna. Azonban tapasztalataim szerint szervezetünk érzékenyen reagál ha hosszú időt töltünk el földsugárzások között, pl. akkor, ha ágyunkat ilyen helyre tesszük.
Sokan azt gondolják a radiesztézia, a földsugárzások mérése a 90-es évek felfedezése. Történelmi tények, leírások igazolják ennek ellenkezőjét. Az első írásos emlékeink az i.e. 2200 körül élt Yü császárról szólnak, aki rendkívüli képességekkel rendelkezett, amelyek segítségével vízfolyásokat, forrásokat, érclelőhelyeket fedezett fel. A későbbi kultúrákban is találkozhatunk olyan személyiségekkel, akik víz után kutattak, nyugalmas, megfelelő helyet jelöltek ki a lakóházak számára.
Gyakran előfordult, hogy középületet, templomot, kolostort de még parasztházat sem építettek fel anélkül, hogy a föld belsejének adottságait előtte fel ne mérték volna. Mai ismereteink szerint pl. a templomok építése előtt minden esetben felmérték a területet. Saját méréseim is alátámasztják azt a nézetet, hogy a szószéket és oltárt erős sugárhatásnak kitett helyen állították fel. Egyes elméletel szerint a szószékről prédikáló papnak szüksége van a földből jövő inspiráló energiára ahhoz, hogy lángoló, magával ragadó beszédet tudjon tartani.
Elődeink sokkal több szállal kötődtek a természethez, mint ma, és sajnos a civilizáció előre-haladásával ezek a természetes ösztönök elhaltak. Nomád őseink mindig legelő állataikat követték és szállásaikat ott építették fel, ahol állataik békésen megpihentek. Természetesen erre ma nincs lehetőségünk. Ennek ellenére nagyon fontos, hogy megfelelő helyen alakítsuk ki mindennapi életterünket. A következőkben néhány hasznos szempontra szeretném felhívni az építkezők figyelmét.
A telek kiválasztásánál és a házhely kijelölésénél az első fontos szempont, hogy a telek közelében 60-80 méteren belül - működő - transzformátorház vagy más erősen sugárzó elektromos berendezés ne legyen. Nagyon fontos továbbá, hogy a ház tájolása a főirányokban, tehát észak-déli vagy kelet-nyugati irányba történjék. Ez meghatározza a Hartmann-háló elhelyezkedését, ugyanis az épület falai képesek ezt a szabályos alakban megjelenő sugárzást megváltoztatni és irányától eltéríteni. Abban az esetben, ha az épület falai 20 foknál kisebb szöget zárnak be az észak-déli iránnyal, az épület átrendezheti a mágneses teret és a sávok a falakkal párhuzamosan „futnak” (1. ábra). Amennyiben a falak 20 foknál nagyobb szöget zárnak be a főirányokkal, akkor ez a "berendezkedés" nem következik be, az ingersávok égtáj szerint haladnak keresztül az épületen (2. ábra). Ebben az esetben a semleges terek létezésének esélye nagyon lecsökken.
A következő nagyon fontos szempont, hogy a leendő hálószobák alatt vízér ne legyen. Természetesen ügyelni kell a csatornarendszer kiépítésére, a csővezeték hálózat tervezésére is a "vízér-hatás" elkerülése érdekében. Szintén nem elhanyagolható a hálószoba mérete sem. Sajnos manapság nagyon divatos a kicsi, ún. hálófülke kialakítása. Az embernek, ugyanúgy mint minden élőlénynek megfelelő élettérre van szüksége, és ez természetesen a hálószobára is vonatkozik. A szűk tér energetikailag nem felel meg az élőlényi szervezet szükségleteinek, és egy ilyen helyen elképzelhetetlen a nyugodt, hatékony, illetve regeneráló pihenés.
Két dologra szeretném még felhívni a figyelmet. Az egyik a sok helyen alkalmazott padlófűtés. Ez egy valóban gazdaságos építészeti megoldás, arról azonban a legtöbben elfeledkeznek, hogy a lehelyezett csövekben áramló víz nem más, mint mesterséges vízér, ami erősen káros mágneses térrel, sugárzással bír.
A másik, hogy az elektromos berendezéseket kerüljük az ágy egy méteres környezetében. Sok helyen található a fekhely fejrészénél, közvetlenül az ágy mellet álló asztalkán elektromos ébresztőóra. Szinte lehetetlen a megfelelő alvás ilyen elektromágneses sugárzás környezetében. A leggyakoribb tünetek a váll- és nyakfájás, reggeli fáradtság felkeléskor, gyakori fejfájás.
A geopatikus sugárzások ismerete mindenki számára szükséges. Az élet minden területén és így az építészetben is nagyon fontos lenne alkalmazni a már meglévő ismereteket és tapasztalatokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése