2011. március 17., csütörtök

Jó éjszakát!

Alvás és pihenés közismert fogalmak, hiszen életünk egyharmadát tölti ki. Arra a kérdésre, hogy miért alszunk, az átlagember azt a nyilvánvalónak látszó feleletet adja, mert pihenésre van szükségünk a napi munkavégzéshez, életünk fenntartásához. A tudósok véleménye sem egyforma ezt a kérdést illetően. Egyesek szerint az alvásnak helyreállító, regeneráló szerepe van, ami a test és elsősorban az agy pihenését jelenti. Mások nézete szerint az alvás nem más, mint veleszületetten szervezett magatartásféleség. Így vagy úgy, de az köztudott, hogy alvásra szükségünk van és az sem mindegy, hogy milyen körülmények között hajtjuk fejünket álomra.
  Régről fennmaradt "babona", hogy ahová a macska fekszik, az ember számára nem megfelelő hely és ahol a kutya alszik, oda mi is nyugodtan fekhetünk. A radiesztézia valóban igazolta ezt a feltevést, hiszen ma már tudjuk, hogy a macskák szeretik a Hartmann sávok találkozását, és előszeretettel pihennek ilyen erősen megnövekedett mágneses térben. A kérdés csupán az, hogy ami a macskának nem ártalmas, az miért káros az emberre nézve.
Minden talajból kiálló fa, oszlop antennaszerűen magához vonzza, mintegy eltéríti a Hartmann sávokat. Természetesen ez az elmozdulás függ a földből kiálló tárgy nagyságától. Egy fa lombkoronája már nem elhanyagolható, így könnyen belátható, hogy itt szinte egymást érik a Hartmann sávok. A macska őse ebben a geopatikus környezetben élt évezredekig, itt érezte jól magát, hiszen ez volt az otthona. A házimacska nem tudja biztosítani magának ezt az otthont (Hartmann-tól dús lombkorona), így kénytelen megkeresni magának a hasonló mágneses tulajdonsággal rendelkező teret a földön. A kutya viszont a törzsfejlődés során a talajközeli geopatikus környezetben és viszonyok között élt mindig is. A talajközelben élő állatokra, így a kutyára is jellemző, hogy kerüli a Hartmann sávokat.
    Visszatérve az alvás problémájához. Sajnos ma egyre több ember küzd elalvási gondokkal, alvászavarokkal. Sokan a stresszes élettel, a nem megfelelő táplálkozással, a mozgáshiányos életmóddal magyarázzák ezt. Azonban van egy másik oka is a ma már szinte népbetegségnek tűnő problémának. Ez pedig nem más, mint a földsugárzás.
A radiesztéták egybehangzó véleménye szerint a földsugárzás az emberi szervezetre energia csökkentő hatással van. A megnövekedett mágneses térrel szemben a szervezet védekezni kezd és ez az immunrendszer gyengüléséhez vezethet. Ha éjszaka valamilyen földsugárzási zónában alszunk, a testünk nem képes regeneráló folyamatait maradéktalanul végrehajtani és ez fáradtan ébredéshez, levertséghez vezethet. Tipikus tünete ez annak az esetnek, amikor az ágy vízérsugárzásban áll. A másik nagyon gyakran hallható panasz a hajnali, éjfél illetve éjjel 2-3 óra közötti rendszeres felébredés. Ez az esetek nagy százalékában akkor tapasztalható, ha a fekhelyen Hartmann sugárzás található. A megfigyelések szerint a Hartmann sáv mágneses intenzitása ebben az időszakban kb. a háromszorosára nő, és nagy valószínűséggel ez okozza a szinte mindig ugyanabban az időben bekövetkező felébredéseket.
    Sokan felteszik a kérdést: Hogyan kell kialakítani az egészséges fekhelyet? A legfontosabb, hogy azon a helyen, ahol ágyunk áll, geopatikus sugárzás ne legyen. Nagyon lényeges továbbá az is, hogy a fekhely közvetlen környezetében (kb. 1 méter sugarú körben) elektromos berendezést ne helyezzünk el. Célszerű az égtájaknak megfelelő fekvés, vagyis fejünk északi irányba legyen, ha ez megoldható. Sajnos ma nagyon divatos a kisméretű hálószoba, hálófülke. Igaz, hogy ez méretét tekintve első látásra célszerűnek tűnik, azonban azt tudomásul kell venni, hogy az emberi szervezet igényli a teret. Ha leszűkítjük a bennünket körülvevő életteret, a szervezet nem tud megfelelő energiafelvételt folytatni, és ezáltal is gátolhatjuk a testünk regenerálódását.
    A leggyakrabban elhangzó kérdés azonban az, hogyan lehet védekezni a földsugárzások ellen. Természetesen a legjobb védekezés a sávok elkerülése, mint ahogy ezt már többször is leírtam. Sajnos azonban ez nem minden esetben oldható meg (éppen a kis lakás méretek miatt). A lényeg, hogy a földsugárzásokat rendszerüknél fogva próbáljuk csökkenteni. Erre különböző módszerek állnak rendelkezésre, amelyeket vizsgával rendelkező radiesztéták ismernek és a helyi geopatikus helyzetnek megfelelően alkalmaznak.
    Véleményem és tapasztalataim alapján mai rohanó világunkban több időt kellene fordítanunk saját magunkra, egészségünkre, mert ennek elmulasztása visszafordíthatatlan folyamatokat indíthatnak el. Hajlamosak vagyunk a hálószobán, a benne elhelyezett bútorokon takarékoskodni, nem gondolva arra, hogy mennyit árthatunk egészségünknek.
Ha szeretné Ön is megállapítani a saját fekhelyén található káros földsugárzásokat, jöjjön el 2011. március 26-27-én alaptanfolyamunkra. Részletek: ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése